Bröllop på hösten – Vad ska man ha på sig?

Om du förbereder dig för ett höstbröllop undrar du nog vad du ska ha på dig, så här är våra bröllopstips på hösten.

Gäster: vad ska man ha på sig?

Höstsäsongen kommer och tack vare de kortare dagarna och den första förkylningen är det inte alltid lätt att välja rätt klädsel att delta i ett bröllop under denna period.

Välj en klänning som är elegant, bekväm och mångsidig att bära med ett par décolleté eller höghäftiga stövlar.

Höstens formella klänningar präglas av sina rika juveltoner, långa ärmar och tunga tyger, men valet av typ av klänning beror mycket på bröllopsklänken. Därför är ett bra förslag att välja med smak den perfekta outfiten att informera dig om vilken typ av händelse som väntar dig, oavsett om det är tillfälligt eller formellt.

För hösten, tänk på sammet, satin, silke och skimrande tyg i färgstarka toner som inspireras av höstens natur. Turkos, mörk violett, calendula, beige, olja, vinröd och mörkgrön kan vara för dig.

Vi vet att hösten kan vara en svår årstid att klä sig, särskilt när det gäller klädhöljen och om du inte vill kompromissa din fantastiska klänning genom att ha på sig en skrymmande rock eller en överdriven casual tröja, kan du hålla dig varm utan att förstöra din kläder. Till exempel kan du välja en kort jacka i päls eller läder som säkert skyddar dig mot förkylningen, så att du kan visa upp din klänning ändå.

Brud: Vad ska du ha på hösten?

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer bröllopsklänningar till bröllopet på hösten är verkligen längden på ärmarna.

Mycket beror på var du bestämde dig för att gifta dig. I norra Italien är höstluften ganska skarp och så är det bättre att bestämma sig för en fjärdedelar ärm eller en halv ärm, eller till och med en lång ärm. I söder tenderar höst brukar ha behagliga temperaturer, så du kan fortfarande våga med en mycket kort ärm eller en modig outfit.

I vilket fall är den ärmlös bodice strängt förbjuden: det är bättre att fokusera på något stratifierat och sammansatt, eftersom eftermiddagen och kvällens svalka kan spela mot dig.

Om du är osäker kan den här sista lösningen vara för dig: matcha bodice med en stal eller en blazer och du kommer att vara elegant men varm!

Med tanke på då är säsongen ännu inte mycket kall, men utan tvekan fräsch, vänd på tjocka material som kan hålla dig varm utan att ge upp elegans. Det finns så många och ibland kan de som inte är så bekanta med mode inte ens känna dem, så det är bättre att bli informerad. Vi kan föreslå till exempel satin eller mikado, kanske kombinerad med en underskirt eller dubbed av lätta slöjor av organza, tulle eller taft för att skapa en liten “rörelse till klänningen.

Om du älskar tradition istället, välj den klassiska brocaden, medan för en ljus och mångsidig effekt blir silken dupioni varmare och tjockare än shantung.

Leave a Reply